XPAcademy - Over ons

Odeke
Op 31 augustus 1962 werd ik geboren in Amsterdam. Toen ik 24 was werd mijn zoon geboren, die ik als alleenstaande moeder opvoedde. Enkele jaren later ontmoette ik Berry. Hij had een zoon van dezelfde leeftijd. Samen kregen we nog een prachtige dochter. Na 20 jaar besloten we onze relatie te bezegelen met een huwelijk.

Jeugd
Ik ben opgegroeid in een calvinistisch gezin. Het serieuze leven kon ik regelmatig loslaten door mezelf te verliezen in fantasieboeken. Ballroom dancing was mijn enige vorm van expressie. Ik ging nooit uit. Pas later ontdekte ik de kunst van genieten.

Nieuwe wereld
Halverwege de twintig werkte ik in een serieuze baan bij een bank. Toen ik daar werd ontslagen, was dat de eerste stap in een nieuwe richting. Al snel ging ik werken bij een accountantsbureau. Wederom een plek voor serieuze mensen, dacht ik. Maar niets was minder waar. Daar ontmoette ik Berry, die directeur was van het bedrijf. In eerste instantie wist ik me tussen mijn collega´s geen houding te geven. Hun manier van doen was zoveel vrijer dan wat ik gewend was, zo vol levensvreugde. Een hele nieuwe wereld werd voor mij geopend.

Oprechte lach
Samen met Berry startte ik diverse ondernemingen die zeer succesvol waren. Later bij een grote onderneming gingen na enkele jaren de zaken niet zo goed en kreeg Berry een ernstige burnout. Zodoende deed ik de gesprekken met adviseurs en banken. Ondanks de zorgen, bleef ik vrolijk en lachen. Wonderlijk genoeg kwam ik erachter, dat mensen je meer waarderen wanneer je integer bent en oprecht lacht. Vanuit verschillende hoeken had men vertrouwen in onze onderneming en kregen wij het weer winstgevend. Daarnaast hebben we nu ook onze eigen
XPAcademy waar we erg trots op zijn.

Nu weet ik dat je succesvol kunt zijn door je eigen hart en passie te volgen. Succes is absoluut niet alleen weggelegd voor hele serieuze mensen, integendeel!


Je eigen invloed op de toekomst is dichterbij dan je denktBerry Koeleman - Mijn persoonlijke verhaal

Op 4 juli 1960 ben ik als Berry Koeleman geboren in een klein dorp vlakbij Amsterdam. Ik ben getrouwd met Odeke. Odeke is de meest fantastische vrouw die ik ken. Samen hebben wij drie kinderen.

Jeugd
Mijn ouders hadden een bakkerij. In mijn jeugd heb ik veel gewerkt in de zaak. Op vijfjarige leeftijd raakte ik betrokken bij een zwaar auto ongeluk. Ik had hersenletsel, kwam in een coma terecht na een bijna dood ervaring en raakte verlamd. Na vier maanden in het ziekenhuis en daarna intensief revalideren leerde ik om opnieuw te lopen en keerde ik terug op school. Ik vond het heerlijk om veel te bewegen en zat nooit stil.


Mijn besluit
Op elfjarige leeftijd zei mijn onderwijzer: "Het wordt niets met jou, je leven wordt een puinhoop. Jij groeit op voor galg en rad. Op die dag nam ik het besluit (commitment) juist een succes van mijn leven te maken. Op 27 jarige leeftijd werd ik multimiljonair. Mijn eerste bedrijf was een accountant- en belastingadvieskantoor. In totaal heb ik samen met mijn vrouw Odeke, 25 verschillende bedrijven onder mijn hoede gehad; van voedselgroothandel tot reiswebsite, van een allround Health en Fitness Club tot een rozenkwekerij in Kenia.


Burnout
Hard werken leverde veel geld op maar eiste ook zijn tol. Ik kreeg een ernstige burn-out. Ik was teveel gericht op het verdienen van geld waardoor ik mijn passie en intuďtie uit het oog verloor. Ik heb veel geleerd van deze periode. Na mijn burn-out en periodes van grote angst kwam ik tot het inzicht dat het niet om geld verdienen alleen ging. Het werd mij duidelijk dat als ik mijn passie bleef volgen het geld vanzelf kwam en dan niet hard hoefde te werken. Het kan met heel veel plezier en Ease & Flow.


Delen van ervaring
Vandaag de dag adviseer ik mensen in leidinggevende functies. Ik begeleid hen en reik hen tools aan om maximaal plezier en succes in hun leven te ervaren. Dit is waar ik zelf al mijn hele carričre mee werk. Ik vind het belangrijk om mijn ervaringen te delen met anderen. Dat doe ik graag via
XPAcademy .


Wie is Berry
Wanneer ik mijzelf moet omschrijven dan komen er de volgende steekwoorden bij me op: Creatief, out of the box denken, avontuurlijk, moedig, ondernemend, nieuwsgierig, gedreven, ambitieus, besluitvaardig, inspirerend en gericht op het creëren van kansen. Ik ga voor het maximaal haalbare succes. Daarom zet ik ook veel gedachten om in daden en zorg dat ze goed worden uitgevoerd. Oplossingsgericht denken is mijn tweede natuur en ik herken snel belangrijke patronen in situaties. Daarnaast ben ik een enorme levensgenieter.


De beste manier om de toekomst te voorspellen
 is door hem zelf te creëren

actueel: 


mailinglist

ontvang 10 krachtige vragen
in je mailbox

 

Kristie Steinbock
"Als je serieus bent over het creëren van grote veranderingen in je leven, laat je dan door Berry coachen."
 


Berry

 


Odeke